Skip to content

Wij zijn op zoek naar een Adviseur Onderwijs en Kwaliteit 0,6fte

Stichting Speciaal Onderwijs Fryslân is een krachtige onderwijsorganisatie. Met zeven scholen in Friesland zet de stichting zich met grote betrokkenheid in voor hun leerlingen met specifieke onderwijs- en ondersteuningsbehoeften.

SO Fryslân koppelt kennis aan maatschappelijke ontwikkelingen. Er wordt gewerkt met een visie die twee kanten op werkt. Enerzijds het geven van stimulerende input aan de zeven scholen. Anderzijds het leveren van een structurele bijdrage aan discussies met overheden, het onderwijsveld, zorginstellingen en het bedrijfsleven over bijvoorbeeld de inrichting van het speciaal onderwijs en de integratie van de leerlingen in reguliere werkomgevingen.

Het eigen geluid van SO Fryslân is zowel sympathiek als zakelijk. Zowel betrokken als beslist. Met kennis van zaken en met gevoel voor de leerlingen waar het allemaal om draait. Met als doel dat de leerlingen hun eigen kracht ontwikkelen en een zo groot mogelijke kans krijgen om daar te komen waar ze het liefste willen zijn.

Daarom is SO Fryslân de ‘Spil in speciaal onderwijs’

De uitdaging
Als adviseur Onderwijs en Kwaliteit weet jij als geen ander hoe wij ons onderwijs kunnen optimaliseren. Hoe we ervoor kunnen zorgen dat ons onderwijs goed is ingericht voor nu en in de toekomst. En hoe je ons allemaal in die richting beweegt. Je zorgt voor inzicht in kwaliteit, implementeert en borgt onze kwaliteitscyclus en houdt deze en ons in beweging. Je adviseert het college van bestuur en de managementteams van onze scholen over onderwijskundig beleid en over een effectieve en innovatieve inrichting van het onderwijsproces. Ook ondersteun je de schoolontwikkelaars en de IB-ers; samen zorgen jullie ervoor dat de teams van de scholen er onderwijskundig sterk voor staan.

Jouw profiel
Je hebt een duidelijke visie op (gespecialiseerd) onderwijs en vanuit een waarderende houding neem jij anderen hierin mee. Je denkt in systemen en zoekt graag iets tot op de bodem uit. Je kunt strategie vertalen naar concrete stappen in de praktijk. Lastige materie kun je in eenvoudige taal uitleggen, ook aan grote groepen. Daarnaast beschik je over adviesvaardigheden en kun je op basis van een analyse helder beleid schrijven. Van nature zorg jij voor contact en verbinding op alle niveaus. Tot slot heb je een opleiding op HBO+ of WO-niveau afgerond, bijvoorbeeld Onderwijskunde, en heb je aantoonbaar academisch werk- en denkniveau.

SO Fryslân biedt
Een prettige en professionele werkomgeving, waarin jij veel ruimte krijgt. Naast salariëring conform schaal 12 cao Primair Onderwijs, uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder volop scholingsmogelijkheden. De vacature betreft een tijdelijke benoeming met uitzicht op een vast dienstverband bij een stichting die zich met hart en ziel inzet voor speciaal onderwijs.

Herken jij jezelf? Solliciteer!
Mail je motivatie en cv voor 16 mei ‘24 naar sybertabomas@so-fryslan.nl o.v.v. vacature Adviseur Onderwijs en Kwaliteit. Een ontwikkelassessment kan onderdeel zijn van de procedure.

Voor uitgebreide informatie kun je contact opnemen met Mirjam Pruiksma, voorzitter College van Bestuur, 06-51957676, bij voorkeur op 17 april  ‘24 tussen 19:00 en 20:00 uur of op 24 april ’24 tussen 19:00 en 20:00 uur.

De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdag 23 mei ’24 op het stafbureau van SO Fryslân in Drachten.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Back To Top