Skip to content

We zijn trots op de nominatie voor de Friese Onderwijsprijs! Om de praktijk dichterbij te halen voor onze leerlingen, ontwikkelden we vier VR-stagefilms. “Virtual Reality brengt stageplekken tot leven”, vertelt directeur Cornelis Kappe trots. “Het verlaagt daarbij de drempel voor leerlingen om aan de slag te gaan. Zo werkt de techniek hand in hand met het onderwijs om de uitstroom naar arbeid in het VSO steeds meer te vergroten.” Voor het project ging Talryk een unieke samenwerking aan met de Hanzehogeschool Groningen en virtual reality-bedrijf Vrendle.

“Wij willen de praktijk tot leven brengen binnen onze schoolmuren”, legt directeur Kappe uit.

De vier VR-stagefilms zijn ontwikkeld in nauwe samenwerking met Vrendle en studenten van de bachelor Social Work van de Hanzehogeschool Groningen. Het is voor het eerst dat de partijen op deze bijzondere manier de handen ineenslaan én dat VR-techniek op deze manier wordt ingezet om leerlingen in het VSO verder te helpen. De leerlingen gaan dit voorjaar eerst nog testen met de brillen voordat ze verder ingezet gaan worden.

“Leerlingen kunnen levensecht kennismaken met hun toekomstige stageplek”, knikt Talryk-directeur Cornelis Kappe trots. Met dit innovatieve project dingt VSO Talryk mee naar de Onderwijsprijs van de provincie Fryslân [link invoegen], die op 25 januari 2019 wordt uitgereikt. De winnaar gaat door naar de uitreiking van de Landelijke Onderwijsprijs.

Back To Top